• Usein kysytyt kysymykset
 • Kuinka autoni ecun ohjelmointi suoritetaan?

  On olemassa muutamia eri tapoja ohjelmoinnin tekemiseen. Tapa on täysin riippuvainen automallista, johon ohjelmointia tehdään. Yleisimmät tavat ovat joko OBD-portin kautta tehtävä ohjelmointi, tai suoraan ecun piirilevyltä tehtävä ohjelmointi. OBD portin kautta tehtävä ohjelmointi on nopeampi ja yksinkertaisempi ja sen takia myös edullisin tapa tehdä ohjelmointi. Kuitenkaan kaikkiin ohjainlaitteisiin ei pystytä tekemään ohjelmointia OBD-portin kautta. Silloin voidaan avata moottorinohjainlaite ja suorittaa työ suoraan piirilevyltä. Molemmissa töissä vaaditaan laadukkaita työkaluja. Käytämme Alientech laitteita, joilla saadaan onnistumaan lähes kaikki ohjainlaitteet.

 • Millaisia ohjelmia on tarjolla?

  Käytössämme on tällä hetkellä kaksi vahvaa ohjelmistotoimittajaa.

  1. Quantum tuning on euroopan suurin ohjelmistotalo ja se tarjoaa laadukkaita ohjelmia lähes kaikkiin autoihin. Ohjelmilla on toimivuus ja tyytyväisyystakuu.
  2. CDI Tuikku on Mercedes-Benz ja BMW autojen ohjelmointien erikoisosaaja. Tuikku tekee ohjelmat Suomessa ja on meille erittäin läheinen yhteistyökumppani. Tuikulta onnistuvat myös erikoisemmt ohjelmat, mikäli autoon on tehty rakenteellisia muutoksia. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi isomman turbon asennus ja siihen tehtävä räätälöity softa.

  Molemmilta toimittajilta on saatavissa tehonlisäyksen lisäksi EGR, DPF  ja ADBLUE korjauksia. Kysy lisää puhelimitse tai tule käymään.

 • Paljonko minun autostani voisi saada tehoa?

  Emme halua liioitella teholukuja, jotta ne näyttäisivät paremmilta kuin muilla. Tärkeintä ohjelmoinnissa on että autosta tulee toimiva ja ajettavuus paranee. Quantum tuning sivuilta voi tarkastella oman auton potentiaalia. Quantum tuning

  Käytössämme on nykyaikainen tehodynamometri. Mikäli haluat voimme mitata tehot ennen ja jälkeen optimoinnin, silloin asiasta saadaan todellinen dokumentti.